Logo Anveli Dental

Естетична стоматология

Естетични процедури за зъби

Естетични процедури за зъби

Естетичната стоматология има за цел с една или няколко процедури да се сдобиете с красива и хармонична усмивка. Естетичните процедури като фасети, например, засягат предните зъби. Естетичната стоматология може да бъде съчетана с протетично лечение, зъболечение или ортодонстко лечение.

Звено по естетична стоматология

Клиника, лаборатория & Материали

Модерното звено по естетична дентална медицина разполага със системата Beyond Polus 2 за избелване на зъби. То се намира в отдел Анвели 19 до терапевтичния кабинет, тъй като често се налага лечение на зъбите преди естетичните процедури.

Екип

Екип

Денталните лекари в отдел Анвели 19 са обучени да работят с последните технологии и идват от най-добрите университети по дентална медицина.

Избелване на зъби

Избелване на зъби

Преоткрийте белите си зъби

Отделението по естетична дентална медицина в Анвели Дентал избра системата Beyond Polus 2 за избелване на зъбите. Избелването прави зъбите по-блестящи и елиминира оцветявания, причинени от външни фактори като хранене, медикаменти, кафе или тютюнопушене.

Виж повече

Процедура

Процедура

Избелването на зъбите се прави с едно посещение от около 1 час. Първо, се извършва дълбоко почистване на зъбния камък и зъбната плака. След това, венецът се покрива с гел, който го предпазва, за да може само повърхността на зъбите да бъде третирана. След това фотореактивен продукт се нанася по повърхността на зъбите. Синята светлина на избелващата лампа е включена за около 30 мин.

Ефект

Под въздействието на светлината и избелващия продукт, зъбите могат да станат по-бели с до 7 тона. Ефектът варира според последващата грижа от пациента и минералния състав на емайла, който се стабилизира след около седмица след избелването. Тази процедура действа само и единствено върху естествените части на зъба, тя не действа върху амалгами, коронки, фасети и други запълващи материали.

Противопоказания

Процедурата по избелване не е препоръчителна върху зъби с пулпит или голям кариес. При свръхчувствителност на зъбите, Вашият зъболекар ще Ви препоръча специална паста с която да намалите чувствителността преди процедурата.

Дентални фасети

Дентални фасети

Възстановяване на естетиката на зъбите

  • Бели зъби без избелване
  • Възстановяване на зъби с фрактури
  • Решаване на леки проблеми с подредбата на зъбите
Виж повече

Фасетите се слагат на предни зъби, за да коригират контура, цвета и разстоянията на зъбите с цел да се сдобиете с холивудска усмивка.

Изработка на денталните фасети

Има керамични фасети, изработени в лаборатория. Денталните фасети от композит се правят в устата на пациента от денталния лекар по естетична дентална медицина. Фотополимерният композит се нанася на фини слоеве от денталния лекар, който го оформя. Естетическият резултат от тази процедура зависи много от уменията на стоматолога. Това е работа, която изисква артистичен усет.

Коронки и мостове

Коронки и мостове

Когато зъбът е много увреден, но коренът е здрав, често пъти решението е зъбна коронка (за един зъб) или зъбен мост (за повече зъби). Отделението по протетика Анвели 19 е специализирано в това лечение. Коронките и мостовете могат да бъдат направени от няколко материала: металокерамика (по-евтин материал, но с повече недостатъци), цирконий или E-max прес-керамика.