Logo Anveli Dental

Ортодонтия

Ортодонт в София

Ортодонт в София

Центърът Анвели Клиника разполага със специализиран отдел по ортодонтия с ръководител Д-р Атанас Пастармаджиев. При първата консултация с него ще се изготви план за лечение, според резултатите, които пациентът желае да постигне. Много методи могат да бъдат използвани, за да се постигне даден резултат. Цената зависи от използваната техника и избрания материал.

Какво е ортодонтия?

Ортодонтията е специалност в денталната медицина. Тя се занимава корекцията на захапката и подредбата на зъбите. Освен естетичната роля, за която повечето хора се сещат, тя има и функционална роля, тъй като може да предотврати/излекува малформации на челюстта. Лошо подредените зъби затрудняват почистването на всички повърхности и спомагат за по-лесното образуване на кариеси.

Какво коригира ортодонтията?

Какво коригира ортодонтията?
  • Разделечени или застъпени зъби.
  • Формата на лицето: обратна захапка, хлътнала брадичка, асиметрия на устата.
  • Твърде видим венец при усмивка.

Ортодонтски брекети

Ортодонтски брекети

Отртодонтските брекети са най-използваната техника за корекция на проблемите с подредбата на зъбите. Значителен прогрес през годините бе постигнат в естетичен план, както и за комфорта на пациента и в постигнатите резултати. По-често използваните брекети са метални, тъй като са по-устойчиви и на по-достъпна цена. Днес на пазара съществуват и керамични (бели) и сапфирени (прозрачни) брекети, които са изключително естетични. Навлязохa и лингвалните брекети.

Дентални фасети

Дентални фасети

Принципът на действие на лингвалните брекети е същият като този на обикновените брекети, с единствената разлика, че се поставят от вътрешната страна на зъбите. По този начин лингвалните брекети са невидими за околните. Възможността да Ви поставят такива брекети, можете да обсъдите при първото си посещение при Вашият ортодонт в Анвели.

Invisalign® : Ортодонтска шина

Ортодонтска шина

Техниката инвизалайн / клиърлайн се извършва чрез прозрачна шина, която се вмества лесно в ежедневието . Т.нар. “невидими шини” са алтернатива на конвеционалните ортодонтски методи при несложните случаи. Прави се предварителен анализ чрез 3Д скенер и след това прозрачните шини се изработват по мярка. Те се носят непрекъснато, освен когато миете зъбите си. Шините се сменят на около 2 седмици до получаване на желания резултат.