Logo Anveli Dental

Терапия

Зъболечение

Зъболечение

Освен при профилактика и зъбобол, лечението на естествени зъби понякога е нужно и преди да се започне ортодонтско, протетично или естетично лечение. Нашият център разполага с опитни дентални лекари и последните налични технологии. Нашата първа цел е да лекуваме, предпазим и запазим живи вашите зъби преди да се обърнем към по-радикални варианти.

Отделение по дентално лечение

Отделение по дентално лечение

Звеното за дентално лечение Анвели разполага с модерно оборудване, което позволява ефективно и безболезнено лечение на естествените зъби. Лечението може да бъде реализирано с помощта на панорамни снимки или ендодонтски локатори за леение на каналите. Всички лечения се извършват на стерилно поле, за да се гарантира перфектна хигиена.

Дентални лекари

Дентални лекари

Денталните лекари в Анвели имат голям опит всеки в своята специализация. Освен обучението си, всички те преминават през допълнителни вътрешни обучения на Анвели Швейцария, за да бъдат постоянно на ниво с новите техники и технологии.

Обеззаразяване от тежки метали

Обеззаразяване от тежки метали

Десетки години наред, зъболекарите слагат метални пломби, за да възстановят зъб. Старата сива пломбата е съставена от 50% живак и 50% сплав от сребро, цинк и мед. Оттогава обаче много научни изследвания доказаха тяхната токсичност и връзката на този вид пломби с развитие на ракови заболявания. Конвенция на ООН от 2013 година ограничава използването на този вид пломби. Сега належащото е да се извърши обеззаразяване на засегнатите хора.

Виж повече

Обеззаразяването се извършва с взимането на най-строги предпазни мерки. Ако тези мерки не бъдат приложени, има опасност при смяна на пломбата, живакът да се разпадне и да се разпространи в организма на пациента.

Процедурата, която следваме :

  • Поставяне на маска с активен въглен от пациента и екипа.
  • Ограничително платно (кофердам) върху третирания зъб.
  • Отстраняване на металните парчета.
  • Хелиране на засегнатия зъб. Това е физико-химичен процес, чиято цел е неутрализиране на тежките метали на локализираното място.

След това се прави обтурация на зъба с инертен композитен материал (без метал) в същия цвят като зъба.

Почистване на зъбен камък

Почистване на зъбен камък и полиране

Редовното почистване на зъбен камък, както и дълбочинното почистване при зъболекаря е задължително за доброто орално здраве. Тази процедура трае между 30 мин и 1 час и почиства местата, недостъпни за четката за зъби. Тази процедура също така спомага за предотвратяването на пародонтит, тъй като почиства плаката върху която живеят бакетриите, причиняващи възпаления на венците. Цялата процедура се извършва в три етапа :

Виж повече
  • Премахване: Плаката се премахва с помощта на ултразвуков апарат.
  • Почистване: С въздушната система Air Flow, специална пудра се пръска с голяма скорост върху зъбите, като по този начин отрстранява най-фините полипи от външни въздействия.
  • Полиране: Полирането спомага за получаването на перфектно гладка повърхност на зъбите. като се избягва лесното закрепяне на бъдещи налепи. По този начин, зъбите запазват цвета и блясъка си.

Лечение на кариеси

Лечение на кариеси

Навременното лечение на кариес е от първостепенна важност, за да се избегне умъртвяването на зъба. Когато кариесът не е достигнал критична дълбочина, се прави пълно почистване на бактериите, от които е съставен кариеса. Индикатори позволяват стриктния контрол на тази процедура. След това дупката, оставен от кариеса се запълва с фотополимерен композит. Той се слива идеално със зъба без никаква химична реакция.

Умъртвяване на зъб

Умъртвяване на зъб

Нашият център ограничава тази процедура доколкото е възможно. Последните изследвания по въпроса показват, че девитализираните зъби са токсични. Тъй като зъбът вече не е захранван, той се разгражда, въпреки, че изглежда здрав, освобождавайки токсини в тялото. Поради тази причина, ние избягваме този акт и взимаме всички необходими предварителни мерки, когато това е неизбежно.